Grillowany stek Azjatycki ze słodką Slaw
Grillowany Azjatycki stek Flank ze słodką Slaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 449 kalorii, 39g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz stek z flanki, jalapeños, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Stek Azjatycki Ze Słodką Slaw, Grillowany Stek Azjatycki, oraz Grillowany Stek Azjatycki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill (średnie ciepło).
Wymieszaj sos sojowy, olej, 3 łyżeczki imbiru i czosnek w zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj stek z boku i worek uszczelniający; obróć do płaszcza.
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Wymieszaj cukier i ocet w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści; usuń z ognia.
Dodać jalapeños i pozostałe 2 łyżeczki imbiru.
Umieść kapustę i 1/2 szklanki zielonej cebuli w średniej misce.
Wlać mieszaninę octu i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Odstawić podczas grillowania stek, rzucając od czasu do czasu.
Stek z grilla, aż ugotuje się do pożądanej doneness, około 6 minut z boku dla średnio rzadkich.
Przenieś na powierzchnię roboczą.
Odstawić na 10 minut. Stek pokroić cienko na ziarno.
Posypać 1/4 szklanki zielonej cebuli na slaw.
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.