Grillowany stek Azjatycki ze słodką Slaw

Grillowany stek Azjatycki ze słodką Slaw
Grillowany Azjatycki stek Flank ze słodką Slaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 449 kalorii, 39g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz stek z flanki, jalapeños, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Stek Azjatycki Ze Słodką Slaw, Grillowany Stek Azjatycki, oraz Grillowany Stek Azjatycki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grill (średnie ciepło).
2
Wymieszaj sos sojowy, olej, 3 łyżeczki imbiru i czosnek w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodaj stek z boku i worek uszczelniający; obróć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
4
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając od czasu do czasu.
5
Wymieszaj cukier i ocet w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści; usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać jalapeños i pozostałe 2 łyżeczki imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
7
Umieść kapustę i 1/2 szklanki zielonej cebuli w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wlać mieszaninę octu i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
9
Odstawić podczas grillowania stek, rzucając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
10
Stek z grilla, aż ugotuje się do pożądanej doneness, około 6 minut z boku dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Przenieś na powierzchnię roboczą.
12
Odstawić na 10 minut. Stek pokroić cienko na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
13
Posypać 1/4 szklanki zielonej cebuli na slaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
14
Dane Żywieniowe
15
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn