Grillowany ser Haloumi i cytryna

Grillowany ser Haloumi i cytryna
Grillowany ser Haloumi i cytryna może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka cytryn, oliwa z oliwek, ser haloumi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka arbuzowa z grillowanym serem Haloumi, Grillowany ser Haloumi z Tapenadą oliwkową, oraz Grillowana sałatka szparagowa z Haloumi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grill gazowy do bezpośredniego gotowania na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Z cytryn pokroić 8 cienkich plastrów, następnie wycisnąć tyle soku z pozostałej części, aby odmierzyć 2 łyżki i włożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Połówki sera po przekątnej, a następnie pokroić każdy trójkąt, przyciąć bok w dół, w plastry o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
4
Czosnek zmielić i zacieru do pasty ze szczyptą soli za pomocą boku dużego ciężkiego noża, a następnie dodać do soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Ubij sól i cukier do rozpuszczenia, następnie dodaj 1/4 szklanki oleju, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Osobno wrzucić plastry cytryny i ser, każdy z 1/2 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CytrynaCytryna
7
Posmaruj obie strony chleba pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Grill chleb, ser, i plastry cytryny na stojaku grill, przykryte, obracając się raz (użyj metalowej szpatułki do zeskrobania pod serem, aby poluzować przed obracaniem), aż chleb jest tosty (2 do 3 minut w sumie), znaki grill pojawiają się na ser (3 do 4 minut w sumie), i cytryny zaczynają więdnąć (4 do 6 minut w sumie).
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CytrynaCytryna
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Do pozostałego sosu ubić koperek. Podzielić chleb na 4 małe talerze i top z serem i plastrami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
ChlebChleb
CytrynaCytryna
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Skropić sosem i podawać natychmiast.
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na świeżym powietrzu, chleb, cytryna i ser można gotować na gorącej olejowanej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
ChlebChleb
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn