Grillowany ogon homara z konfetti smakiem

Grillowany ogon homara z konfetti smakiem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Jeśli 4,52 zł za porcję spada w budżecie, Grillowany ogon homara z konfetti smakiem może być super bezglutenowe i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet winny, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany ogon homara z sosem Jerk i ryżem kokosowym, Pomarańczowy Ogon Homara, oraz Grillowane Rib-eye z Fra Diavolo smakiem homara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Połącz pierwsze 5 składników; posyp czarnym pieprzem, solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CukierCukier
SólSól
3
Mżawka ocet i olej na mieszance papryki, i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Połączyć masło, tymianek i czosnek, mieszając, aż dobrze wymieszane. Ułóż ogony homara, tylne boki do góry, na desce do krojenia. Ostrożnie pociąć muszle wzdłuż, przecinając, ale nie przez środek mięsa. Otworzyć połówki. Ułóż ogony, ściąć boki w dół, na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 2 minuty. Odwróć ogony; podziel mieszaninę masła równomiernie między ogony homara, równomiernie rozprowadzając po miąższu. Grill 2 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Ogony HomaraOgony Homara
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
TymianekTymianek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Ułóż 1 szklankę rukoli na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 ogonem homara i około 2 łyżki smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Rukiew WodnaRukiew Wodna
RozkoszRozkosz

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes
Francine et Olivier Savary Chablis Vieilles Vignes
Butelkowanie vieilles Vignes w Savary jest ostatecznym wprowadzeniem do tego magicznego połączenia: Chardonnay uprawiane w Kimmeridgian wapienia i odpowiednio dozowane élevage w drewnie. Energia elektryczna i mineralność przekazywana przez glebę są zrównoważone przez maślaną kremowość, która jest Niebiańska.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn