Grillowany Meksykański Kurczak

Grillowany Meksykański Kurczak
Grillowany meksykański kurczak to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 16G tłuszczu i w sumie 239 kalorii. Za 78 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga czosnku, soli, soku z limonki i szafranu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Meksykański Grillowany Kurczak, Meksykański Grillowany Kurczak, oraz Meksykański Grillowany Kurczak Chipotle.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj wodę, sok ananasowy, sok z limonki, czosnek, szafran, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
SzafranSzafran
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Umieść kurczaka w misce i marynuj 45 minut w lodówce. Obróć kurczaka i kontynuuj marynowanie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Lekko naoliwić ruszt grillowy. Wyrzuć marynatę i grilluj kurczaka, od czasu do czasu obracając, 45 minut lub do momentu, gdy soki będą czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Brooks Willamette Valley Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn