Grillowany Meksykański Kurczak
Grillowany meksykański kurczak to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 16G tłuszczu i w sumie 239 kalorii. Za 78 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga czosnku, soli, soku z limonki i szafranu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Meksykański Grillowany Kurczak, Meksykański Grillowany Kurczak, oraz Meksykański Grillowany Kurczak Chipotle.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj wodę, sok ananasowy, sok z limonki, czosnek, szafran, sól i pieprz.
Umieść kurczaka w misce i marynuj 45 minut w lodówce. Obróć kurczaka i kontynuuj marynowanie 30 minut.
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Lekko naoliwić ruszt grillowy. Wyrzuć marynatę i grilluj kurczaka, od czasu do czasu obracając, 45 minut lub do momentu, gdy soki będą czyste.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Brooks Willamette Valley Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Brooks Willamette Valley Pinot Noir]()
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!