Grillowany Kurczak Salsa Verde
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Grillowany kurczak Salsa Verde może być super przepis, aby spróbować. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 37g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz sól, jalapeño chile, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane piersi z kurczaka z salsą Verde, Texmex Sałatka z grillowanego kurczaka w kremowym sosie awokado Salsa Verde, oraz Grillowane krewetki z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do gorąca.
Dodać czosnek i cebulę; gotować około 5 minut, ciągle mieszając, aż cebula będzie miękka.
Usuń łuski z tomatilllos; dobrze opłucz tomatilllos.
Cut wokół powierzchni łodygi każdego do usunięcia rdzenia; Tomatillo pokroić na ćwiartki. W dużym robocie kuchennym, miejsce czosnek i cebula, pomidory, jalapeo chile, kolendra, cukier i 1/2 łyżeczki soli. Okładka; proces około 15 sekund lub do prawie gładka.
Wlać 1 szklankę mieszaniny tomatillo do małej misce; przykryć i przechowywać w lodówce, aby służyć jako salsa. Aby zrobić marynatę, dodaj pozostałą 1/2 łyżeczki soli i kminek do pozostałej mieszaniny w robocie kuchennym. Okładka; proces 10 sekund.
Piersi z kurczaka umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia. Łyżka marynaty nad kurczakiem; rozłóż marynatę nad kurczakiem, aby równomiernie pokryć. Przykryć folią; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 8 godzin, obracając kurczaka co najmniej raz podczas marynowania.
Grill gazowy lub węglowy. Dokładnie posmaruj dodatkowy olej na stojaku grillowym.
Umieścić kurczaka na grillu na średnim ogniu; wyrzucić marynatę. Przykryj grill; gotuj 12 do 15 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie przecięty środek najgrubszej części (170F).
Każdą pierś kurczaka podawać z około 2 łyżkami salsy.