Grillowany Kurczak Salsa Verde

Grillowany Kurczak Salsa Verde
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Grillowany kurczak Salsa Verde może być super przepis, aby spróbować. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 37g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz sól, jalapeño chile, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane piersi z kurczaka z salsą Verde, Texmex Sałatka z grillowanego kurczaka w kremowym sosie awokado Salsa Verde, oraz Grillowane krewetki z salsą Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i cebulę; gotować około 5 minut, ciągle mieszając, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Usuń łuski z tomatilllos; dobrze opłucz tomatilllos.
4
Cut wokół powierzchni łodygi każdego do usunięcia rdzenia; Tomatillo pokroić na ćwiartki. W dużym robocie kuchennym, miejsce czosnek i cebula, pomidory, jalapeo chile, kolendra, cukier i 1/2 łyżeczki soli. Okładka; proces około 15 sekund lub do prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Wlać 1 szklankę mieszaniny tomatillo do małej misce; przykryć i przechowywać w lodówce, aby służyć jako salsa. Aby zrobić marynatę, dodaj pozostałą 1/2 łyżeczki soli i kminek do pozostałej mieszaniny w robocie kuchennym. Okładka; proces 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
MarynataMarynata
KminekKminek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Piersi z kurczaka umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia. Łyżka marynaty nad kurczakiem; rozłóż marynatę nad kurczakiem, aby równomiernie pokryć. Przykryć folią; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 8 godzin, obracając kurczaka co najmniej raz podczas marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Grill gazowy lub węglowy. Dokładnie posmaruj dodatkowy olej na stojaku grillowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Umieścić kurczaka na grillu na średnim ogniu; wyrzucić marynatę. Przykryj grill; gotuj 12 do 15 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie przecięty środek najgrubszej części (170F).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Każdą pierś kurczaka podawać z około 2 łyżkami salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Stoltz Organic Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn