Grillowany kurczak i warzywa
Grillowany kurczak i warzywa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 19g białka, oraz 3G tłuszczu. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli nie masz-sól dodana rosół z kurczaka, ketchup, cukinia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Grillowany kurczak i warzywa, Orange-Kurczak z grillowanymi warzywami, oraz Grillowany Kurczak I Warzywa Parmezan.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu; dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 12 protokół.
Pokroić każdy bakłażan na pół wzdłuż; pokroić połówki wzdłuż w paski o grubości 1/2 cala. Odstawić.
Bulion i następne 9 składników połączyć w średniej misce; dobrze wymieszać.
Wlać 1/3 mieszanki bulionu szklanki do dużej wytrzymałej, zip-top plastikowej torbie. Odstawić pozostałą mieszaninę bulionu.
Dodaj ziemniaki, bakłażan, kurczaka, czerwoną paprykę i cukinię do torby; uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż kurczak i warzywa będą dobrze pokryte. Marynować w lodówce 3 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Z marynaty wyjąć kurczaka i warzywa; wyrzucić marynatę.
Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Umieść ziemniaki na stojaku; grill, przykryty, 10 minut, fastrygując od czasu do czasu zarezerwowaną mieszanką bulionu. Obróć ziemniaki; umieść kurczaka i pozostałe warzywa na stojaku. Grilluj ziemniaki, kurczak i warzywa, pokryte, 5 minut z każdej strony lub do czasu, aż kurczak zostanie zrobiony, a warzywa będą miękkie, fastrygując od czasu do czasu zarezerwowaną mieszanką bulionu.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami świeżego koperku.