Grillowany biały ser z olejem Oregano
Grillowany biały ser z olejem Oregano wymaga mniej więcej 25 godzin od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Ta przystawka ma 161 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sera haloumi, oliwy z oliwek, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Grillowany kurczak z pieczonym czosnkiem-Oregano Vinaigrette i grillowanymi ziemniakami Fingerling, Grillowana Pizza z gorącą kiełbasą, grillowaną papryką i cebulą oraz oregano Ricotta, oraz Pomidory z białym sosem Garlicky i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nawlecz 2 bloki sera wzdłuż na każdy szaszłyk, następnie przykryj szaszłyki zimną wodą i namocz 1 godzinę.
Wymieszaj olej i oregano w płytkim naczyniu o wymiarach 13 na 9 cali.
Podczas gdy ser moczy, przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Odcedzić szaszłyki serowe na papierowych ręcznikach i osuszyć, a następnie grillować, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, na dobrze naoliwionym stojaku do grillowania, obracając (użyj metalowej szpatułki, aby zeskrobać pod serem, aby poluzować przed każdym obracaniem), aż do równomiernego zarumienienia, łącznie od 3 do 7 minut.
Dodaj szaszłyki serowe do oleju z oregano i obróć do płaszcza.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ser można gotować na olejowanej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.