Grillowany łosoś i bakłażan z dodatkiem ogórka Koprowego
Grillowany łosoś i bakłażan z dodatkiem ogórka Koprowego to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Jeśli masz bakłażany, oliwę z oliwek, filet z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łosoś gotowany na zimno z przyprawą koper-pieprz, Łosoś Z Ogórkiem Chile Relish, oraz Bułeczki koperkowe z wędzonym łososiem i ogórkiem.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, brązowy cukier, sól i 6 łyżek cukru granulowanego do wrzenia w garnku 5-quart, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przenieść 6 szklanek solanki do 13-na 9-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia, następnie wymieszać koperek i ostudzić.
Przenieść pozostałe 4 szklanki solanki do dużej miski i dodać pozostałe 4 łyżki cukru granulowanego, mieszając do rozpuszczenia, a następnie całkowicie ostudzić.
Łososia marynować, skórki do góry, w solance w naczyniu do pieczenia, schłodzone, 1 godzina. (Nie obracaj łososia.) Umieścić bakłażana w solance w misce, a następnie odwrócić mały talerz nad bakłażanem i zważyć go z puszki zupy (aby utrzymać bakłażan zanurzony). Marynować bakłażana w temperaturze pokojowej 30 minut. (Nie solą łososia lub bakłażana dłużej niż wskazane lub będą one zbyt słone.)
Przygotować węgiel drzewny lub grill gazowy do gotowania.
Łososia wyjąć z solanki i osuszyć, wyrzucając solankę.
Usuń bakłażan z solanki, a następnie spłucz i osusz, usuwając solankę. Wrzucić bakłażan z olejem i pieprzem do smaku w misce.
Gdy ogień jest umiarkowany (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund), grilluj bakłażana na lekko naoliwionym stojaku do grilla, obracając się raz, aż do złotego, łącznie około 4 minut.
Przełożyć na talerz szczypcami i ogrzać, przykryć.
Gdy ogień jest umiarkowanie niski (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 5 do 6 sekund), grill łososia, począwszy od strony skóry do góry i obracając raz, aż po prostu gotowane przez i skóra jest chrupiąca, o 8 minut w sumie.
Podawać łososia na bakłażan.
* Solankę (bez koperku) można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.