Grillowane Świeże Karczochy
Grillowane świeże karczochy może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 82 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, udekoruj: gałązki pietruszki z płaskimi liśćmi, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane Świeże Karczochy, Makaron z karczochami i świeżą ricottą, oraz Marynowane karczochy dla niemowląt z koperkiem i świeżym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cytrynę, kolejne 3 składniki i 2 1/2 szklanki wody w dużym holenderskim piekarniku.
Umieść kosz na parowiec w holenderskim piekarniku. Karczochy umyć zanurzając w górę iw dół w zimnej wodzie.
Odciąć końce łodygi i przyciąć około 1 cala od góry każdego karczocha, za pomocą ząbkowanego noża.
Usunąć luźne dolne liście. Przyciąć jedną czwartą od góry z każdego zewnętrznego liścia, za pomocą nożyc kuchennych. Ułóż karczochy w koszu parowca. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 do 40 minut lub aż koniec łodygi jest łatwo przebite długim drewnianym kilofem.
Usuń karczochy z holenderskiego pieca.
Ostudzić 15 minut. Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko). Ostrożnie przeciąć karczochy na pół wzdłuż; usunąć i wyrzucić dławik. Obficie szczotka Wyciąć Boki karczochów z oliwą z oliwek, i posypać żądaną ilość soli i pieprzu. Karczochy grillowe, pokryte pokrywą grilla, ponad 350 do 400 (średnio-wysokie) ciepła 5 minut z każdej strony.
Podawać z sosami maślanymi lub majonezem
Dekorować, w razie potrzeby.