Grillowane szparagi z dipem słodko-pikantnym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanych szparagów ze słodkim i pikantnym dipem. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 1,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, szparagów, mieszanki czosnkowo-pieprzowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie I Pikantne Szparagi Szechuańskie, Ostre i słodkie serowe szparagi, oraz Grillowane Pikantne Szparagi Czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce, wymieszać sos chili i konfitury; odstawić.
Szparagi umieścić w Koszyku grillowym (Wok grillowy).
Szparagi posmarować olejem, posypać mieszanką czosnkowo-pieprzową.
Umieść kosz grillowy na grillu na dużym ogniu. Przykryć grill; gotować 5 do 8 minut, obracając raz szczypcami, do miękkości i lekko zwęglone.
Szparagi podawać z dipem.