Grillowane przegrzebki i Fettuccine z sosem z angielskiego masła grochowego
Grillowane przegrzebki i Fettuccine z angielskim sosem Grochowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz pod ręką wino, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żurawinowy sos pomidorowy Fettuccine z krewetkami i przegrzebkami, Przegrzebki z sosem cytrynowo-maślanym, oraz Grillowany kurczak i Fettuccine z kremowym sosem bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Groszek przełożyć na patelnię z średnim sosem i zalać zimną wodą.
Dodać około 2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości, ale nadal jasnozielony, o 6 protokół.
Odcedzić groszek i zanurzyć je w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Szczep. Puree groch za pomocą młynka spożywczego lub robot kuchenny, może trzeba dodać łyżeczkę lub wody lub tak. Chcesz konsystencji, która nie jest ani pasty, ani wodnisty. Odstawić.
Połącz szalotki i wino w średniej niereaktywnej patelni do sosu ustawionej na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych. Obniżyć ogień i stopniowo ubijać w 1 szklance masła, jeden lub dwa kawałki na raz. Po dodaniu masła wyjąć sos z ognia. Odcedzić SOS maślany i wyrzucić substancje stałe. Powrót sos do rondla. Zeskrobać puree z grochu do rondla z sosem maślanym i dodać połowę mielonej mięty, mieszając, aż w pełni włączone. Przykryć i odstawić.Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać fettuccine i gotować zgodnie z instrukcją opakowania aż al dente.Podczas gotowania makaronu grill przegrzebki.
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do średniej wysokości. Wrzucić przegrzebki z 2 łyżki oliwy z oliwek w małej misce, aż będą dobrze pokryte. Doprawić solą i pieprzem.
Połóż przegrzebki na rusztach z grilla lub patelni grillowej. Powinny skwierczeć. Nie tłumuj przegrzebków, w razie potrzeby pracuj partiami. Grill je z jednej strony, aż przegrzebki rozwijać złote brązowe znaki grill, o 1 do 2 protokół. Następnie włączyć je raz i kontynuować gotowanie kolejną minutę lub tak dłużej. Są ledwo ugotowane i rzadkie.
Wyjmij z grilla i pozwól im odpocząć podczas kończenia makaronu.
Odcedzić makaron i szybko przenieść go do dużej miski. Pozostawić niewielką ilość wody do gotowania przyjść.
Dodać mielony tymianek, pozostałą miętę i pozostałe masło. Toss well.To podawać delikatnie rozgrzać SOS Grochowy na małym ogniu, a następnie łyżką niewielką ilość na 6 rozgrzanych talerzy lub płytkich misek. Pokręć część makaronu w zwarty kształt i umieść go obok sosu. Top z 2 przegrzebki na talerzu i służyć.