Cappuccino z białej fasoli
Cappuccino z białej fasoli może być tylko napojem, którego szukasz. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 14g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać masło, bulion warzywny, marchew i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Ciasteczka Cappuccino Z Espresso I Białą Czekoladą, Batony Cappuccino Z Białej Czekolady Karmel, oraz Brownie Cappuccino z sosem z białej czekolady-Espresso są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Fasolę zalać zimną wodą, dodać cebulę, marchewkę i zioła. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut do miękkości.
Wyjąć 3-4 łyżki prawie ugotowanej fasoli i odstawić do podania. Kontynuuj gotować resztę przez kolejne 10-20 minut lub tak, aż będzie bardzo miękka, uzupełniając więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne.
Odcedzić i wyrzucić warzywa i zioła.
Umieścić fasolę w maszynce i whizz do czystej, aż kremowy. Może być łatwiej oczyścić połowę na raz, Chochla w niektórych zapasów, aby rozluźnić mieszaninę i uruchomić go. Zatrzymaj maszynę po 2-3 minutach, zeskrobaj szpatułką, popraw przyprawę, dodaj trochę więcej bulionu i ponownie brzęcz. Im dłużej pozostawisz go oczyszczającego, tym stanie się gładszy; 4-5 minut powinno to zrobić. Wróć do tej samej patelni. Wymieszać bulion i przyprawę, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Umyj grzyby, aby usunąć glebę, a następnie pokrój je, aby uzyskać najlepszy kształt, ale nie za cienko, bo będą się kurczyć podczas gotowania.
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię, aż będzie dość gorąca, dodać olej, następnie grzyby i smażyć, aż zaczną się zabarwić. Teraz dodać 25g / 1oz masła i nadal smażyć, aż tylko gotowane. Utrzymuj ciepło na patelni wysoko, ponieważ chcesz je upiec, a nie gotować. Doprawić i osuszyć.
Przetrzyj zupę przez drobne sito z tyłu chochli, aby uzyskać delikatną aksamitną konsystencję. Wróć na patelnię i wymieszaj śmietanę. Ponieważ mieszanina prawie dochodzi do wrzenia, dodaj olej truflowy, jeśli używasz. (Jeśli dodasz olej, gdy mieszanina jest zimna, może się podzielić.)
Gotową do podania fasolkę (nie trzeba jej podgrzewać) i grzyby podzielić między rozgrzane kubki do zupy.
Dodać gałkę masła do prawie gotującej się zupy, a następnie spienić blenderem ręcznym (rób to przez 4-5 minut, aby było naprawdę lekkie), a następnie powoli wlać zupę do kubków z kadzi do trzech czwartych pełnych, wycierając kadzi na krawędzi patelni, aby zupa nie kapała. Przytrzymaj pianę na patelni, a następnie zgarnij ją na kubki, aby służyć.