Grillowane pory z Romesco (Calçotada)
Przepis grillowane pory z Romesco (Calçotada) może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 2 godziny. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, blanszowane alomonds, pieprz cayenne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Romesco I Grillowane Pory, Grillowane Młode pory z sosem Romesco, oraz Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Czosnek i pomidory układamy na patelni, następnie pieczemy w piekarniku 30 minut, aż czosnek zmięknie i lekko zbrązowieje.
Przenieść czosnek i pomidory do rondla i dodać olej, ocet, i noras. Dusić na bardzo, bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Olej powinien ledwo pęcherzykować i tworzyć przezroczysty pierścień wokół warzyw. Dusić w ten sposób około 1 ½ godziny.Podnieś ciepło w piekarniku do 450 stopni F.
Umieść migdały i orzechy laskowe na blasze do pieczenia i tosty je lekko, o 4 protokół.
Ciepłe orzechy przełożyć do robota kuchennego i zmielić na piaszczystą konsystencję.
Dodać orzechy i sól do czosnku i pomidorów i niech gotować z warzywami przez ostatnie pół godziny ich całkowitego czasu gotowania.
Niech mieszanka pomidorowa ostygnie lekko, a następnie zeskrobać go wraz z jajkiem na twardo, cayenne i pimento do robota kuchennego. Proces aż do bardzo gładkie. Dostosuj konsystencję, dodając więcej oliwy z oliwek, gdy maszyna wiruje w razie potrzeby.Przygotować umiarkowany ogień węglowy do pośredniego grillowania. Pory pokroić na pół (ćwiartki, jeśli są bardzo duże). Nie przycinaj końca korzenia, aby pozostały nienaruszone podczas grillowania. Dokładnie spłucz pory z dowolnego ziarna między warstwami. Dokładnie wysuszyć.
Wlać pozostałe 6 łyżek oliwy z oliwek na obramowaną blachę do pieczenia.
Pory wrzucamy do oleju, dobrze je pokrywamy; doprawiamy koszerną solą.
Umieść pory na pośrednim ogniu; przykryj grill i gotuj, obracając od czasu do czasu dla dobrego zabarwienia, aż będą miękkie i ładnie zwęglone. Być może trzeba przenieść je do bezpośredniego ogrzewania w ciągu ostatnich kilku minut, aby uzyskać Ilość char chcesz.
Podawać na gorąco z sosem romesco z boku lub skropionym na wierzchu.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Matchbook Tempranillo z oceną 4.6 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Matchbook Tempranillo]()
Matchbook Tempranillo
2013 Matchbook Tempranillo rozwija się z cech Starego Świata z dwóch wyróżniających się hiszpańskich klonów. Winorośle Ribera del Duero i tinta de Toro uprawiane na naszej posiadłości przyczyniają się do znanych smaków odmianowych, podczas gdy tradycyjna mieszanka Rioja Graciano dodaje taniny i struktury. Wyraźne aromaty dojrzałej maliny i bogatej śliwki prowadzą do kuszących smaków ziemi, pikantnego kardamonu i ciemnych owoców. Gładka i miękka na podniebieniu, ta uwodzicielska czerwień ma jasne wykończenie, które błaga o kolejny łyk tego drobno strukturalnego wina. Połącz to Dunnigan Hills Tempranillo z tradycyjnym daniem Paella z szafranem, małż, krewetek i chorizo.