Grillowane marokańskie jagnięce kebaby z winogronami
Grillowane marokańskie kebaby jagnięce z winogronami mogą być dobrym przepisem, aby rozwinąć główne pole przepisu Dania. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 19g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz pietruszkę, mieloną kolendrę, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Marokańskie Kebaby Z Jagnięciną, Kebaby z marokańskiej jagnięciny (lub wołowiny) , oraz Marokańskie jagnięce kebaby ze złotym kuskusem.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, 1 łyżka natki pietruszki, sól, curry w proszku, papryka, kminek, tymianek, kolendra, płatki chile, i pieprz.
Dodać jagnięcinę i dokładnie wymieszać. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Kostki jagnięce przerabiamy na przemian z winogronami na 6 lub 7 szaszłyków (patrz UWAGI).
Połóż szaszłyki na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub średnio wysokich temperatur na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając szaszłyki w razie potrzeby, aż jagnięcina jest rumiane ze wszystkich stron, ale nadal różowy w środku (średnio rzadkie; wyciąć do testu), 5 do 6 minut, lub po prostu ledwo różowy w środku (średnio), 6 do 7 minut.
Szaszłyki przekładamy na talerz i posypujemy pozostałą pietruszką.
Parowanie wina: soczysty, pikantny Zinfandel z dobrymi owocami (śliwki są plusem), ziołami i kwasem, ale ograniczony poziom alkoholu i taniny. Najlepsze w naszym zestawieniu: Ridge York Creek 2003 (Napa Valley; $28), Mayo Ricci Vineyard 2004 (Russian River Valley, CA; $30) i Seghesio 2004 (Sonoma County; $20).
Mostki smakowe: jammy Zinfandel odsłania karmelizowane na grillu winogrona, a pikantne wino pasuje do egzotycznych przypraw w marynacie do jagnięciny. Kwas, ponownie, równoważy grillowane mięso, podczas gdy rozsądny poziom alkoholu i taniny-wraz z dobrymi owocami-trzymają w ryzach czynnik podrażnienia przypraw.