Grillowane krewetki z sosem Tamaryndowym
Grillowane krewetki z sosem Tamaryndowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 691 kalorii, 23G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś tamaryndowca z giętkiego bloku, korzenie kolendry i/lub łodygi, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tamaryndowca można śledzić to danie główne z Babeczki anty Walentynkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane Krewetki Z Pikantnym Sosem Tamaryndowym, Krewetki i awokado w sosie Tamaryndowym, oraz Krewetki I Awokado W Sosie Tamaryndowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania.
Moczyć krewetki (jeszcze w muszlach) w słonej wodzie 5 minut, a następnie dobrze spłukać w durszlaku.
Umieść tamarynd w misce z wodą i natrzyj palcami, aby rozpuścić miąższ.
Wlać przez sito do miski, mocno naciskając na ciała stałe i wyrzucić ciała stałe.
Rozgrzać olej w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować pastę kolendry i czosnek, mieszając, aż pachnące. Wymieszaj z ostrym sosem, 3 łyżkami soku z tamaryndowca, cukrem palmowym i sosem rybnym. Dusić, aż zgęstnieje do konsystencji lekkiego syropu, o 3 protokół.
Pociąć muszle krewetek nożyczkami na środku grzbietu, od szerokiego końca do przedostatniego odcinka ogona. Krewetki motyl w muszli, co głębokie nacięcie wzdłuż długości grzbietu, gdzie muszle są cięte, i devein.
Grill krewetki na ich stronach naoliwionym stojaku ustawić 5 do 6 cali nad świecące węgle, aż muszle są różowe i lekko zwęglone i krewetki są po prostu gotowane przez, 3 do 4 minut z każdej strony. (Alternatywnie, grilluj krewetki na gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.)
Łyżka SOS tamaryndowy nad krewetkami (jeszcze w skorupkach) w naczyniu do serwowania.
SOS tamaryndowy można przygotować 2 godziny wcześniej i przechowywać, przykryty, w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.