Grillowane Krewetki Chipotle
Grillowane krewetki Chipotle to bezglutenowe i pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 27 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis serwuje 60 i kosztuje 35 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, krewetki, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Przynosi ci smak domu. 4141 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie super. Podobne przepisy obejmują Grillowane Krewetki Chipotle, Krewetki Z Grilla Chipotle Lime, oraz Krewetki Z Grilla Chipotle Lime.
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj brązowy cukier, Chipotle, SOS adobo, czosnek, wodę, sok z limonki, olej i sól. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia; całkowicie ostudzić.
Przenieś mieszaninę do dużej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj krewetki; uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć. Przechowywać w lodówce do 2 godzin.
W międzyczasie połącz składniki sosu; schłodź do podania.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Nawlecz krewetki na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Grilluj krewetki pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ognia przez 6-8 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, obracając się raz.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
St. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc
Piękny i jasny, ten Sauvignon Blanc oferuje orzeźwiające aromaty melona spadziowego i zielonego jabłka poparte chłodną mineralnością. Delikatne tropikalne nuty prowadzą do wyraźnego wykończenia owoców pestkowych i cytrusów.