Grillowane Kotlety Schabowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanych kotletów schabowych. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Jeśli masz mielony imbir, miód, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 488 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Schabowe, Grillowane kotlety schabowe z brzoskwiniami Jack Daniels, oraz Kotlety Schabowe Pomidorowe.
Instrukcje
Wymieszać czosnek, brązowy cukier, miód, sos sojowy, sos Worcestershire, ketchup, imbir, cebula w proszku, cynamon, i pieprz cayenne razem w misce.
Wlej połowę mieszanki do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny i umieść kotlety wieprzowe w marynacie. Wycisnąć powietrze z worka i zamknąć worek. Przechowywać w lodówce 4 do 8 godzin, obracając od czasu do czasu. Przechowywać w lodówce pozostałą marynatę w misce.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjmij kotlety wieprzowe z plastikowej torby i wstrząśnij nadmiarem kropel płynu z kotletów. Marynatę wyrzucić z plastikowej torebki. Kotlety grillowe na rozgrzanym grillu, fastrygowanie z zastrzeżoną marynatą, aż mięso będzie rumiane, nie będzie już różowe w środku i pokaże dobre znaki grillowe, od 8 do 10 minut na stronę. Termometr do mięsa włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Pozostałą marynatę przelać do rondla na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do duszenia. Marynatę gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut, ciągle mieszając; podawać sos z kotletami.