Grillowane frytki ze słodkich ziemniaków

Grillowane frytki ze słodkich ziemniaków
Grillowane frytki ze słodkich ziemniaków mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 252 kalorie, 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. 81 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Udaj się do sklepu i kup paprykę, słodkie ziemniaki, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj grillowanych frytek ze słodkich ziemniaków, grillowanych frytek ze słodkich ziemniaków z rozmarynem i zdrowych grillowanych frytek ze słodkich ziemniaków, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill na średnim ogniu i naoliw ruszty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Por Przekrojony Na Pół, Oczyszczony I Pokrojony W Cienkie PlasterkiPor Przekrojony Na Pół, Oczyszczony I Pokrojony W Cienkie Plasterki
3
Do dużego garnka włóż słodkie ziemniaki i zalej zimną, osoloną wodą. Doprowadź je do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż będziesz mógł przekłuć każdy ziemniak nożem do obierania i nie będzie wyczuwalnego oporu, około 25 do 30 minut. Nie rozgotowuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Obrane I Wydrążone Jabłka, Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki Lub 12 Uncji Niesłodzonego Musu JabłkowegoObrane I Wydrążone Jabłka, Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki Lub 12 Uncji Niesłodzonego Musu Jabłkowego
1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®
1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Przygotowanej Szarpanej Wieprzowiny1/4 Szklanki Przygotowanej Szarpanej Wieprzowiny
1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)
4
Przenieś słodkie ziemniaki do dużej miski z zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy ziemniaki ostygną, dobrze je odsącz. Obierz ziemniaki i pokrój je wzdłuż w grube kliny, około 6 krążków na ziemniaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Obrane I Wydrążone Jabłka, Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki Lub 12 Uncji Niesłodzonego Musu JabłkowegoObrane I Wydrążone Jabłka, Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki Lub 12 Uncji Niesłodzonego Musu Jabłkowego
1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®
1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Bułki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)2 Bułki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
5
Ziemniaki włóż do dużej miski i posmaruj je oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-uncjowe Pomidory, Pozbawione Nasion I Posiekane (ok4-uncjowe Pomidory, Pozbawione Nasion I Posiekane (ok
1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Bułki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)2 Bułki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
6
Dodaj brązowy cukier, cayenne, sól, pieprz, cynamon i goździki i wymieszaj, aby równomiernie się pokryły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
2 łyżki Dżemu Truskawkowego Lub Malinowego2 łyżki Dżemu Truskawkowego Lub Malinowego
Pomidorki Winogronowe Lub Pamiątki Po DzieciachPomidorki Winogronowe Lub Pamiątki Po Dzieciach
GoździkiGoździki
1/2 średniej Cebuli (drobno Posiekana)1/2 średniej Cebuli (drobno Posiekana)
5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
7
Połóż kliny na rozgrzanym grillu. Gotuj, aż się rozgrzeją i skarmelizują, około 3 do 4 minut na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Por Przekrojony Na Pół, Oczyszczony I Pokrojony W Cienkie PlasterkiPor Przekrojony Na Pół, Oczyszczony I Pokrojony W Cienkie Plasterki
8
Podawaj je takie, jakie są, lub, jeśli chcesz, z dodatkiem miętowego i kminkowego aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
KminekKminek
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn