Grillowane bakłażany Pitas z kurczakiem i kozim serem
Grillowany bakłażan Pitas z kurczakiem i kozim serem wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidor śliwkowy, pitas, kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Spróbuj Grillowane warzywa i kozi ser Pitas, Grillowane Portobello-Kozi Ser Pitas, oraz Grillowane Pitasy warzywne z kozim serem i Pesto Mayo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu.
Lekko pokryć obie strony plastrów bakłażana sprayem do gotowania.
Umieść bakłażana na stojaku do grillowania lub patelni do grillowania; grill 2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy bakłażan będzie lekko rumiany.
Każdą połowę pity napełnij 1 plastrem bakłażana, 1/3 szklanki grillowanego kurczaka z ziołami cytrynowymi, 2 łyżkami koziego sera, jedną czwartą pomidora i 1 łyżką bazylii. Owinąć w folię lub pergamin; schłodzić.