Grillowane bakłażany Naan z sosem tahini-jogurt
Przepis Grillowany bakłażan Naan zawija z sosem tahini-jogurt jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ta przystawka ma 610 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz dziecko szpinak, bakłażan, grecki jogurt, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan (Bakłażan) Z Sosem Jogurtowym Tahini, Grillowane bakłażany z pikantnym tahini Slaw, oraz Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce wymieszaj czosnek, sok z cytryny, tahini, jogurt i sól. Odstawić.
Umyj bakłażana i pomidory olejem. Grill, obracając się często, aż zmiękną i pojawią się ślady grilla, około 6 minut.
Pokrój pomidorowe kliny na pół. Ciepły naan na grillu.
Połóż każdy naan na talerzu i top z 1 1/2 szklanki szpinaku, kilka plastrów bakłażana, 4 kawałki pomidora, i duża łyżka reserved mieszaniny jogurtu.