Grillowane bakłażany Naan z sosem tahini-jogurt

Grillowane bakłażany Naan z sosem tahini-jogurt
Przepis Grillowany bakłażan Naan zawija z sosem tahini-jogurt jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ta przystawka ma 610 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz dziecko szpinak, bakłażan, grecki jogurt, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan (Bakłażan) Z Sosem Jogurtowym Tahini, Grillowane bakłażany z pikantnym tahini Slaw, oraz Grillowany stek, warzywa i sałatka z komosy ryżowej z sosem jogurtowo-Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce wymieszaj czosnek, sok z cytryny, tahini, jogurt i sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
TahiniTahini
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umyj bakłażana i pomidory olejem. Grill, obracając się często, aż zmiękną i pojawią się ślady grilla, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Pokrój pomidorowe kliny na pół. Ciepły naan na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NaanNaan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Połóż każdy naan na talerzu i top z 1 1/2 szklanki szpinaku, kilka plastrów bakłażana, 4 kawałki pomidora, i duża łyżka reserved mieszaniny jogurtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SzpinakSzpinak
PomidorPomidor
JogurtJogurt
NaanNaan

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje na Fingerfood. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sophora Sparkling rosé. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Sophora Sparkling Rose
Sophora Sparkling Rose
Zdobywca Złotego Medalu: 2014 Los Angeles International Wine Competitionten musująca Róża wykonana z Chardonnay i Pinot Noir ma atrakcyjny różowy rumieniec i soczyste podniebienie z trwałym, orzeźwiającym musem. Zachwycające aromaty kwiatowe i soczyste czerwone jagody, wiśnie i różowe grejpfruty o zrównoważonej kwasowości i kremowym, dekadenckim wykończeniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn