Grillowana Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą
Grillowany Tunan i sałatka kukurydziana może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,63 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 42g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka soli koszernej, kłosy poszarpane kukurydza, ocet jabłkowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z ziemniakami kukurydziano-pomidorowymi i rozmarynem, 10 Great Corn S plus Grillowana Sałatka z kukurydzy i papryki Pasilla, oraz Grillowana Sałatka Kukurydziana Z Winegretem Limonkowym Na Plackach Kukurydzianych.
Instrukcje
Posmarować kukurydzę i cebulę sprayem do gotowania; umieścić na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Przykryj i grilluj kukurydzę 20 minut, obracając 3 razy. Grill cebula 10 minut lub do miękkości, obracając raz.
Rybę posmarować 1 łyżką oleju, posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Umieść ryby na stojaku do grillowania; grill 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokrój ziarna z kłosów kukurydzy w średniej misce.
Dodać cebulę, pozostałe 1/2 łyżki oleju, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, bazylii i octu, mieszając do połączenia.
Podawać ryby z sałatką kukurydzianą.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.