Grillowana Sałatka Ratatouille
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanej sałatki Ratatouille. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Mieszanka cukinii, liści bazylii, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowana Sałatka Ratatouille, Grillowana Sałatka Ratatouille, oraz Grillowana Sałatka Ratatouille z serem Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić bakłażana w 1/2 cala grube rund. Moczyć w misce lekko osolonej wody, 15 do 20 minut; odcedzić i wycisnąć nadmiar wilgoci.
W międzyczasie pokroić pomidory i cukinię w grube ok. Łodyga i nasiona papryki; pokroić paprykę i cebulę na 1/2-cala-grube pierścienie.
Rozgrzej patelnię grillową lub grillową do średniej wysokości.
Warzywa posmarować oliwą z oliwek z obu stron i doprawić 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Grilluj warzywa (w razie potrzeby partiami), obracając, aż będą miękkie i oznaczone, około 6 minut dla pomidorów, 7 do 8 minut dla papryki, cebuli i cukinii, i około 10 minut dla bakłażana.
Warzywa skropić octem. Podziel cukinię i bakłażana między talerze i ułóż w kółko, lekko nakładając się na siebie. Wierzch z papryką, pomidorem i cebulą.