Grillowana ryba w pergaminie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej ryby w pergaminie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.94 za porcję. 288 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, rodzaj ognia: dwustrefowy pośredni, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ryba w pergaminie, Wiosenna Ryba W Pergaminie, oraz Ryba Owinięta Pergaminem.
Instrukcje
Złóż papier pergaminowy na pół i wytnij kształt pół serca. Powt. z pozostałymi 3 kawałkami.
Otwórz pergamin i linię pośrodku jednej strony z naprzemiennymi plasterkami cukinii i żółtej kabaczki, pozostawiając około 1 cala przestrzeni wokół krawędzi pergaminu. Doprawić lekko solą i pieprzem. Ułóż 2-3 plastry cytryny na wierzchu squasha. Rybę ułożyć na plasterkach cytryny i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na rybę ułożyć 2 gałązki koperku, następnie skropić sokiem z cytryny i olejem.
Złóż pergamin i uszczelnij krawędziami toczenia razem na całej długości. Powtórz z pozostałym pergaminem i składnikami, aby utworzyć kolejne 3 torebki.
Zapal jeden komin 2/3 pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, zapalić połowę palników grilla gazowego do średnio-wysokiej temperatury. Przykryć i rozgrzać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść pergaminowe torebki na chłodnej stronie grilla, przykryj i gotuj przez 10 do 12 minut, ryba powinna się łuszczyć i być nieprzezroczysta przez całą drogę po zakończeniu.
Wyjąć z grilla, otworzyć torebki i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio