Grillowana ryba w całości z pieczonym sosem pomidorowo-Chile
Grillowana cała ryba z pieczonym sosem pomidorowo-Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.51 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 686 kalorii, 77g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oleju canolan, meksykańskie oregano, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowane Tacos rybne z pieczoną salsą chile i awokado, Grillowane żeberka z sosem pomidorowym i Poblano Chile, oraz Ryba pieczona w sosie pomidorowym śródziemnomorskim.
Instrukcje
Linia ciężka duża patelnia z folią.
Miejsce pomidory i chiles na patelni; gotować na średnim ogniu, aż Skórki zaczną pęcherze i czernieją w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 20 minut dla pomidorów i 10 minut dla chiles.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Pomidory obrać ze skórki; przenieść do przetwórcy.
Dodaj chiles, cebula, i czosnek. Zmiksować do uzyskania gruboziarnistego puree.
Przenieść sos do miski. Wymieszać kolendrę, natkę pietruszki i sól. (Można przygotować 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Przygotuj grilla (średnio-wysokie ciepło)lub rozgrzać brojlery. Ryby opłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą; osuszyć. Otwarta ryba płaska, jak książka. Przetrzyj rybę w środku i na zewnątrz olejem; posyp ją oregano, solą i pieprzem. W przypadku grillowania umieść rybę, otwartą na płasko, w koszu grillowym. W przypadku pieczenia, umieść rybę, otwartą płasko, na naoliwionej blasze do pieczenia. Grill lub broil ryby tylko do nieprzejrzyste w centrum, o 6 minut na stronie.
Za pomocą szpatułki przenieś rybę na talerz.
Posypać sokiem z limonki; podawać z sosem pomidorowym i ciepłymi tortillami kukurydzianymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.