Greckie ciasteczka wielkanocne ze Smyrny
Greckie ciasteczka wielkanocne ze Smyrnanu to Wegetariańskie przepis z 60 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Greckie Ciasteczka Wielkanocne, Cobia z nowym Smyrna Clam Chowder, oraz Grecki Chleb Wielkanocny.
Instrukcje
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i odstawić. W dużej misce, śmietana razem masło i cukier.
Dodaj 4 żółtka po jednym, dobrze ubijając po każdym.
Pracuj rękami, aż ciasto będzie gładkie.
Dodać startą skórkę pomarańczową. Ciasto powinno być sztywne, więc w razie potrzeby dodaj dodatkową mąkę.
Odłam małe porcje ciasta i rozwałkuj na paski wielkości ołówka o długości około 11 cali. Złóż każdy pasek na trzecie części, na boki i lekko naciśnij na końcach.
Umieść ciasteczka na nieczystej blasze do pieczenia.
Blaty pędzla z ubitym jajkiem.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 18 do 20 minut.