Grecki Kurczak z kaparami i rodzynkami w sosie Feta
Przepis Grecki Kurczak z kaparami i rodzynkami w sosie Feta jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.16 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, cytryny, skórki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Greckie udka z kurczaka z cytryną, kaparami i fetą, Kolacja: sos pomidorowy z orzeszkami piniowymi, kaparami, oliwkami i rodzynkami, oraz Kurczak Naanwich z szafranem, kaparami i rodzynkami.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Mąkę i oregano połączyć w płytkim naczyniu; pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół. Wymieszać w bulionie, rodzynki, i sok z cytryny; gotować 3 protokół, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Powrót kurczaka na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodać kapary i ser na patelnię, mieszając trzepaczką; top każdej piersi kurczaka z 1/4 szklanki sosu i 1 plaster cytryny.