Gravlax z sałatką rosyjską to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, pieprz, kornichony i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rosyjska Herbaciarnia Rosyjski Dressing – jest to sos sałatkowy z miejsca o bogatej historii, The Russian Tea Room Russian Dressing, oraz Sałatka Rosyjska.
Instrukcje
1
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić ziemniaki i 2 1/2 kwarty wody do wrzenia. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 25 do 30 protokół. Łyżką z rowkiem podnieś ziemniaki i pozwól im stanąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Powrót wody do wrzenia i dodać kalafior; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować tylko do miękkości po przekłuciu, 5 do 6 protokół. Łyżką szczelinową podnieś różyczki i odstaw. Powrót wody do wrzenia i dodać marchew; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować do miękkości po przekłuciu, 8 do 10 minut. Łyżką szczelinową wyjąć marchewkę i odstawić. Powrót wody do wrzenia i dodać fasolkę szparagową; gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości-chrupiące do gryzienia, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy Pełnoziarniste
Fasola Szparagowa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Fasolkę szparagową odcedzić, zanurzyć w wodzie z lodem, aż ostygnie, około 3 minut, a następnie ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Tymczasem na patelni 3-do 4-ćwiartkowej przynieś buraki i 1 1/2 ćwiartki wody do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie po przekłuciu, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Odcedzić i ostudzić.
6
Buraki i ziemniaki obrać; pokroić w kostkę 3/8 cala. W małej misce wymieszać buraki z 2 łyżkami octu. Włóż ziemniaki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Dodać 1 1/2 szklanki dressingu i pozostałe 1/4 szklanki octu do sałatki ziemniaczano-warzywnej; wymieszać delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
13
Nakładać plastry gravlax koniec do końca, aby utworzyć równe koło wielkości na każdej płycie. Kopiec sałatka ziemniaczano-warzywna równo w środku kręgów, otaczają buraki, i zorganizować chleb obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Gravlax
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
14
Sałatki posypać pozostałym 1/4 szklanki koperku (lub 2 łyżki suszonego koperku). Towarzyszyć z pozostałym sosem i solą i pieprzem, aby dodać do smaku.
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.