Grape Relish
Grape Relish to bezglutenowe i wegańskie przepis z 5 porcjami. Ta przystawka ma 881 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, winogrona concord, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Blueberry-Grape Relish, Grape Tomato Relish, oraz Żurawinowy i czerwono-winogronowy smak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Winogrona umyć i osuszyć; usunąć łodygi. Zanurz winogrona w szybko wrzącej wodzie; gotuj 2 minuty.
Dobrze osuszyć i zsuwać skórki winogron, rezerwując skórki i miąższ.
Masę umieścić w garnku ze stali nierdzewnej; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić, odkryte, 20 minut.
Zdjąć z ognia. Przetworzyć pulpę przez młyn spożywczy; wyrzucić nasiona.
Połączyć cukier, ocet, cynamon i goździki w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego; dodaj zarezerwowane łuski i miąższ. Dusić, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę i 45 minut lub do miękkości.
Szybko kadzi rozkoszować się w gorących sterylizowanych słoikach, pozostawiając 1/2-cala przestrzeni głowy. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i mocno przykręć paski. Proces rozkoszować we wrzącej łaźni wodnej 15 minut.