Granat-jagnięcina marynowana z przyprawami i kuskusem

Granat-jagnięcina marynowana z przyprawami i kuskusem
Granat-marynowana jagnięcina z przyprawami i kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 930 kalorii, 68g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, mielony imbir, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kotlety jagnięce Harissa z granatem kuskus, Grillowane kotlety jagnięce w marynacie z granatu, oraz Imbir-marynowana noga jagnięca z izraelskim kuskusem i jarmużem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Melasę z granatów ubić grubym czosnkiem, oliwą z oliwek, mielonym imbirem, cynamonem, 1 3/4 łyżeczki kminku,papryką, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CynamonCynamon
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać jagnięcinę i wrzucić do herbu. Przykryć i marynować 2 godziny w temperaturze pokojowej lub do 2 dni w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Odcedzić, zastrzegając marynatę. Pat lamb dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
4
Heat heavy large Nonstick patelnia overmedium-wysokie ciepło. Praca w partiach, dodać mięso i kości, jeśli używasz, i gotować untilbrowned, obracając od czasu do czasu, około 2 minut w sumie na partię. Powrót wszystkie jagnięcina andbones do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj zarezerwowaną marynatę i 1/4 szklanki wody. Przykryć lekko pokrywką i dusić na średnim ogniu do miękkości, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Wyjąć z ciepła i odstawić.
7
Tymczasem przynieś pozostałą 1 szklankę wody i bulionu z kurczaka, aby zagotować w średnim ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
8
Dorzucić 1/4 łyżeczki do herbaty.
9
Wyjąć rondel z ognia i odstawić pokryte 5 minut. Puch kuskus widelcem, następnie mieszaj z masłem, aż się rozpuści.Podziel kuskus między talerze i wierzch zlamb, pestek granatu i liści bazylii, łyżki pozostałego sosu nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
świeża Bazyliaświeża Bazylia
KuskusKuskus
MasłoMasło
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
* Gęsty syrop z granatów; dostępny w kilku supermarketach, na rynkach Bliskiego Wschodu oraz od adrianascaravan.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z GranatówSyrop Z Granatów
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn