Gourmet Parmezan Włoskie Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj włoskiego Pesto z parmezanem dla smakoszy. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 101 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście bazylii, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pesto z kurczaka Gnocchi: posiłek dla smakoszy w kilka minut, Pesto łosoś z parmezanem Pesto Orzo, oraz Dip Parmezan-Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bazylia, ser i czosnek umieścić w robocie kuchennym lub blenderze; przykryć. Przy pracy silnika stopniowo dodawaj olej przez rurę zasilającą na górze robota kuchennego, dobrze przetwarzając po każdym dodaniu.
Przenieść do małej miski.
Dodać mieszankę dressing; mieszać aż dobrze wymieszane.
Podawać natychmiast. Lub przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon