Gotowanie Raków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gotować raki. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz nasiona kolendry, papryka, cebula w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 53 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gotowanie Raków, Gotowanie Raków, oraz Gotowanie Raków.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziarna pieprzu, kolendrę, goździki i ziele angielskie w młynku do przypraw i mielić przez 10 do 15 sekund.
Napełnij garnek 40-quart z 5 galonów wody i dodaj świeżo zmielone przyprawy, sól, pieprz cayenne, czosnek w proszku, papryka, cebula w proszku, tymianek, oregano, sucha musztarda, Koper i liście laurowe. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, około 40 minut.
Dokładnie opłucz raki w worku, w którym przybyły, aby usunąć nadmiar brudu i błota.
Włóż raki do dużego pojemnika i napełnij zimną wodą. Wymieszaj, aby usunąć brud z raków.
Przenieść małe partie raków na durszlak i spłukać pod chłodną bieżącą wodą. Wybierzcie jakieś szczątki lub martwe raki. Gdy wszystkie raki zostaną wypłukane, wyrzuć brudną wodę i zwróć raki do pojemnika. Powtórz ten proces 6 do 8 razy, lub aż woda będzie czysta.
Gdy woda doprawiona dojdzie do wrzenia, dodać ziemniaki, kukurydzę, czosnek i kiełbasę. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Dodaj raki, przykryć, i gotować przez 3 protokół. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw garnek do siedzenia, przykryty, na 10 minut.
Dobrze odcedzić i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Raki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.