Gotowane Na Parze Azjatyckie Warzywa
Pan-gotowane na parze Azjatyckie warzywa może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 30 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz azjatyckie zielenie 4 do 8 cali długości, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Gotowane na parze Azjatyckie warzywa z sosem Shiitake, Warzywa gotowane na parze z karmelizowanymi porami, oraz Duszone kasze serowe i gotowane na parze warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń i odrzuć żółte, uszkodzone lub twarde liście od 1 funta azjatyckiej zieleni o długości od 4 do 8 cali, takie jak baby bok choy, choy sum, Yao choy lub małe chińskie zielenie musztardy. Jeśli głowa lub łodyga jest grubsza niż 2 cale u podstawy, pociąć wzdłuż na połówki lub ćwiartki, aby uzyskać około 1 cala grubości. Zanurz się w wodzie i przekręć, aby usunąć piasek.
Ustaw patelnię 5 do 6 na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać 1/2 szklanki wody i zieleni; przykryć i gotować, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 3 do 5 protokół.
Zieleninę odcedzić i wlać do miski.
W razie potrzeby skropić 2 łyżkami sosu ostrygowego lub sosu sojowego i 2 do 3 łyżeczek prażonego oleju sezamowego; posypać około 1 łyżką prażonego sezamu.