Gorące ciasto czekoladowe z domowymi piankami

Gorące ciasto czekoladowe z domowymi piankami
Gorące ciasto czekoladowe z domowej roboty Marshmallows może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 23. Jedna porcja zawiera 735 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać naturalny proszek kakaowy; więcej, cukier granulowany, słodko-gorzka czekolada i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 766 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Domowe Prezenty Świąteczne: Łatwe Podwójne Czekoladowe Waniliowe Gorące Kubki Kakaowe + Pianki, Świeże Ciasto Truskawkowe {Hoosier Homemade Guest}, oraz Domowe Pianki.

Instrukcje

1
Zrób ciasto
2
Umieść stojaki w dolnej i górnej części piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. masło trzy 9x2-calowe okrągłe patelnie na ciasto i ułóż każdą z pergaminem. Pergamin posmarować masłem, następnie obsypać mąką i wybić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
W rondlu 3-quart, połączyć masło, olej, posiekaną czekoladę, i 1 szklanka wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Podgrzać na średnim ogniu, aż do stopienia.
5
W dużej misce, ubić mąkę, cukier, i kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Wlać gorącą mieszaninę czekolady do mieszaniny cukru i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Ubij jajka, po jednym na raz, a następnie ubijaj maślankę, wanilię, sodę oczyszczoną i sól. Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Ustaw dwie patelnie na górnym stojaku i trzecią na Dolnym stojaku. Przesuń patelnie na stojakach piekarnika, aby żadna patelnia nie była bezpośrednio nad drugą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Piec, wymieniając i obracając pozycje patelni po 20 minutach, aż wykałaczka włożona do środka każdego ciasta wyjdzie czysta, 35 do 40 minut. Schłodzić na stojakach przez 10 minut. Odwróć ciasta na stojaki, Usuń pergamin i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
10
Dodać lukier w rondlu 4-quart na małym ogniu, połączyć śmietanę, masło, i fasola waniliowa i nasiona i mieszać, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Wyjąć waniliową fasolę i ubić posiekaną czekoladę, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Ubić cukier, proszek kakaowy, syrop i sól, aż do uzyskania gładkościbądź pewien, że proszek kakaowy całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
13
Wlać do patelni o wymiarach 9x13 cali i zamrozić do twardości, około 2 godzin lub przechowywać w lodówce przez noc. Zrobić pianki
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Wlać 3/4 szklanki zimnej wody do miski miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
15
Posyp żelatynę wodą. Podłącz miskę do miksera i zamontuj ją za pomocą nasadki trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
16
Klip termometr cukierki do rondla 3-quart; nie pozwól, aby końcówka termometru dotknąć dna patelni. W rondlu gotuj cukier, syrop kukurydziany, sól i 3/4 szklanki wody na średnim ogniu bez mieszania, aż osiągnie 112° do235, około 10 minut. Z mikserem na niskiej prędkości, wlać gorącą mieszaninę cukru do żelatyny w powolnym, cienkim strumieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
Dodaj wanilię, ostrożnie zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina zgęstnieje i ostygnie, około 5 minut (dno miski powinno być po prostu ciepłe w dotyku). Wyłóż patelnię 9x13 cali z folią, pozostawiając zwis z 2 stron. Przesiać 1 Tbs. cukierników cukru na dno patelni, a następnie wlać mieszaninę prawoślazu do patelni i przesiać kolejny 1 Tbs. cukiernicy cukier na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
18
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, co najmniej 2 godziny.
19
Złóż ciasto
20
Wyjąć lukier z zamrażarki lub lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
21
Przenieść do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek i bić na średniej prędkości przez 2 minuty, aby zmiękczyć. Zmień na nasadkę trzepaczki i ubijaj ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty, około 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
22
Połóż warstwę ciasta na płaskim talerzu lub podstawce do ciasta wyłożonej paskami woskowanego papieru, aby utrzymać ją w czystości podczas polewania. Wierzchu warstwę z 1-1 / 2 filiżanek lukier, rozłożenie go równomiernie z przesuniętą łopatką do krawędzi ciasta. Powtórzyć z kolejną warstwą ciasta i 1-1 / 2 szklanki lukier. Na wierzch wyłożyć ostatnią warstwę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
23
Umieść 1-1 / 2 filiżanki lukru w małej misce. Szpatułką przesuniętą rozprowadzić lukier cienką warstwą na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto, aż firmy lukier tyle do uszczelnienia w okruchy, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
24
Pozostałą lukier rozłożyć gładką warstwą na wierzchu i bokach ciasta. W razie potrzeby możesz przerobić pozostały lukier, aby go poluzować i rozjaśnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
25
Usuń woskowane paski papieru.
26
Użyj zwis folii, aby podnieść piankę z patelni. Używając noża zanurzonego w zimnej wodzie, przeciąć wzdłuż krawędzi pianki, aby uwolnić ją z folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
27
Przenieść do deski do krojenia i zdjąć folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
28
Umieścić pozostałe 1 szklanki cukru cukierniczego w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
29
Pokrój piankę w kostki o różnych rozmiarach, od 1/4 do 3/4 cala (podczas cięcia pianek będziesz musiał nadal zanurzać nóż w zimnej wodzie). Pianki będą bardzo przyklejone do ciętych krawędzi w cukrze cukierniczym, aby ułatwić ich obsługę. Podczas pracy, wrzucić kilka kostek na raz w cukrze do Płaszcz, a następnie wstrząsnąć sitkiem, aby usunąć nadmiar. Usypać pianki na wierzchu ciasta (potrzebujesz tylko jednej trzeciej do połowy). Przesiać trochę kakao na pianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Papier RyżowyPapier Ryżowy
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
30
Przygotuj wskazówki, które możesz upiec, schłodzić, owinąć i przechowywać warstwy ciasta w temperaturze pokojowej do 1 dnia lub zamrozić do 1 miesiąca. Lukier można przechowywać w lodówce do 3 dni. Zmontowane ciasto można schłodzić do 4 godzin (przed podaniem powrócić do temperatury pokojowej). Dobrze zapakowane, resztki pianek przechowywać w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1
Kalorie
1
1080, tłuszcz
2
47, Kalorie Tłuszczowe
1
420, Tłuszcze Nasycone
2
23, białko
3
14, Tłuszcz Jednonienasycony
4
17, węglowodany
5
350, Cholesterol
6
130, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
161, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Składniki

2warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy113papryka habanerosłodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana170papryka habanerosłodko-gorzka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka czekolada, drobno posiekana1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoz. masło niesolone; więcej na patelnieoz. masło niesolone; więcej na patelnie1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaślanka w temperaturze pokojowejmaślanka w temperaturze pokojowej1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2-1 / 4 oz. naturalny niesłodzony proszek kakaowy2-1 / 4 oz. naturalny niesłodzony proszek kakaowy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoz. naturalny niesłodzony proszek kakaowy; więcej do dekoracjioz. naturalny niesłodzony proszek kakaowy; więcej do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany3largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej92papryka habanerokoperty niesmakowana żelatyna w proszkukoperty niesmakowana żelatyna w proszku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweLyleâ € ™s Golden syropLyleâ € ™s Golden syrop4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukiernicâ € ™ cukier; więcej w razie potrzebycukiernicâ € ™ cukier; więcej w razie potrzeby7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe13-1 / 2 oz. niebielona mąka uniwersalna; więcej na patelnie13-1 / 2 oz. niebielona mąka uniwersalna; więcej na patelnie6Tbsoz. masło niesoloneoz. masło niesolone1fasola wanilii, podzielone wzdłuż i nasiona zeskrobanefasola wanilii, podzielone wzdłuż i nasiona zeskrobane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii2Tbsekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje23
Ocena Zdrowia2
Magazyn