Gorzka Czekolada Z Orzechami Laskowymi BonBon Spiders
Gorzka czekolada z orzechami laskowymi BonBon Spiders może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 80. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, masło kakaowe, czekolada couverture, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka Z Orzechami Laskowymi, Ciasteczka Orzechowo-Mocha Bonbon, oraz Cukierki z gorzkiej czekolady i orzechów laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć czekoladę do średniej miski i odstawić. W średnim rondlu oparzyć śmietanę.
Wlać poparzoną śmietanę na czekoladę couveture i odstawić na 3 do 5 minut, aby poparzone mleko stopiło czekoladę. Gumową szpatułką delikatnie wymieszaj czekoladę i śmietanę, aż do całkowitego wymieszania i wygładzenia.
Dodać masło i wymieszać gumową łopatką do włączenia.
Dodać ekstrakt z orzechów laskowych i mieszać do włączenia.
Wlać mieszaninę do dużej torebki z ciastem i odstawić.
Wstępnie potraktuj formę czekoladową z poliwęglanu czerwonym (lub dowolnym pożądanym kolorem) masłem kakaowym. Po ustawieniu masła kakaowego posmaruj każdą formę cienką warstwą hartowanej czekolady. Wypełnij całą formę płynem hartowanej czekolady i dotknij powierzchni roboczej, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Szybko odwróć formę i wyjmij nadmiar czekolady. Za pomocą szpachli zeskrobać resztę czekolady, pozostawić formę do góry nogami na 1 minutę, a następnie ponownie zeskrobać powierzchnię formy.
Niech czekolada zestaw. Wypełnij każdą formę ganache z orzechów laskowych, 3/4 drogi pełne.
Niech ganache orzechowy ustawić.
Wlać płyn hartowanej czekolady na formę i rozprowadzić cienko, zeskrobując nadmiar. Dotknij formy na powierzchni, aby uwolnić pęcherzyki powietrza, a następnie ponownie zeskrobać nadmiar czekolady.
Przenieść gotową formę do zamrażarki i pozostawić na 2 do 3 minut. Wyciągnij formę, odwróć i dotknij czystej powierzchni roboczej, aby uwolnić gotową cukierkę.
Do montażu: zanurzyć orzechy laskowe w płynnej czekoladzie hartowanej i niech zestaw. Przymocuj do gotowych cukierków niewielką odrobiną hartowanej czekolady. Za pomocą małej torebki z ciastem wymieszaj hartowaną czekoladę na pergaminie w odwróconym kształcie litery V 1 1/2 cala. Powtórz, aby zrobić 8
Po ustawieniu, podnieść rurki hartowanej czekolady i dołączyć do bonbons z małym odrobiną hartowanej czekolady wyglądać jak nogi pająka.
Nad podwójnym kotle, stopić 1 funt 4 uncje czekolady do 115 do 120 stopni F. doprowadzić miskę z roztopioną czekoladą do płaskiej, czystej powierzchni roboczej (najlepiej marmuru lub stali nierdzewnej), wycierając dostęp wody lub pary z miski. Z gumową szpatułką, w pełni włącz pozostałe 2 uncje czekolady. Obniżyć temperaturę czekolady do 80 do 84 stopni F, mieszając stale w ruchu na rysunku 8 lub składając (patrz Notatka kucharza). Po ostygnięciu przetestuj czekoladę, zanurzając mały pasek papieru pergaminowego w roztopionej czekoladzie, a następnie połóż ją na czystej powierzchni roboczej. W przypadku hartowania czekolada na pergaminie powinna być sucha, twarda, błyszcząca i bez smug w ciągu 3 do 5 minut. Jeśli którakolwiek z nich wystąpi, mieszaj (mieszając) czekoladę lub stół ponownie, aż test na pergaminie wykaże, że czekolada jest hartowana. Po hartowaniu, doprowadzić czekoladę z powrotem do podwójnego kotła i podgrzać do nie wyższej niż 89 stopni F. (doprowadzenie temperatury z powrotem pomaga w bardziej płynnej konsystencji pracy.)
Przenieś czekoladę do cieplejszego czekolady lub ustaw miskę na poduszce grzewczej (przy średnim ustawieniu), aby zachować temperament.