Gorgonzola-nadziewane piersi z kurczaka z truskawkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj nadziewanych gorgonzolą piersi z kurczaka z Truskawkowym Gastrique. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 394 kalorie, 40g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka octu sherry, sera gorgonzola, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gorgonzola-nadziewane piersi z kurczaka z truskawkami, Piersi z kurczaka faszerowane wieprzowiną i gorgonzolą, oraz Piersi Z Kurczaka Gorgonzola.
Instrukcje
Aby przygotować sos, umieść truskawki w małym, ciężkim rondlu; częściowo rozgnieść widelcem. Wymieszać z cukrem, octem, bulionem i kolendrą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (około 30 minut), mieszając od czasu do czasu. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Aby przygotować kurczaka, połączyć ser, tymianek i prosciutto w misce.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi kurczaka, aby utworzyć kieszeń; łyżka 3 łyżki mieszanki sera do każdej kieszeni.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Obie strony kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 5 minut lub aż rumiane. Turn chicken over; gotować 4 protokół lub aż gotowe.
Uwaga na wino: jeśli nie próbowałeś Soave od jakiegoś czasu, nadszedł czas, aby ponownie zapoznać się z tym północnym włoskim białym. Przykłady jakości jak Inama VIN Soave 2006 ($1
mieć ciało do obsługi ryb lub białych mięs, jak poprzednie danie z kurczaka. Hojna kwasowość Soave może pasować do octu żołądkowego, a ziołowe i cytrusowe niuanse podnoszą kolendrę. Jeffery Lindenmuth