Gofry Kukurydziane
Gofry z mąki kukurydzianej mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 140 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 21 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz mąkę, sodę oczyszczoną, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gofry kukurydziane i owsiane, gofry kukurydziane, oraz Gofry Kukurydziane Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę i zalej sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszaj mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Zrobić dobrze w środku, i mieszać w maślance tylko do gładkiej. W osobnej misce ubij białka mikserem elektrycznym, aż będą wystarczająco grube, aby utrzymać miękki daszek. Ostrożnie złożyć białka do ciasta.
Łyżka ciasto na gorącej gofrownicy w ilości odpowiedniej do żelaza. Zamknąć i gotować, aż żelazko przestanie parować, a gofry będą złocisto brązowe.