Gofry Belgijskie Ajerkono-Malinowe
Gofry belgijskie ajerkoniak-Malina mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 401 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 12 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, ajerkoniak, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Gofry Belgijskie, Gofry Belgijskie, oraz Gofry Belgijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej belgijską gofrownicę.
W misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać w 1 szklance ajerkoniaku, masło, i jajko, aż dobrze wymieszane.
W razie potrzeby dodaj więcej ajerkoniaku,aby wylewać ciasto.
Lekko nasmaruj lub spryskaj gofrownicę nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wlać trochę ciasta na rozgrzaną gofrownicę, zamknąć górę i gotować, aż złoty kolor i chrupiące z obu stron. Gofry są zwykle gotowane z dodatkiem pary wodnej.
Przełożyć gofry na talerz i ogrzać.
W międzyczasie umieść konfitury malinowe na patelni i podgrzewaj na średnim ogniu, aż do wylewania.
Do podania na każdym gofrze polać konfitury malinowe, a na wierzchu polać malinami. W razie potrzeby dodaj do każdego gofra bitą śmietanę.