Goan Shrimp Curry

Goan Shrimp Curry
Goan Shrimp Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 60 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 44 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka imbiru, oleju roślinnego, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dziś Kolacja: Goan Shrimp Curry, Goan Wołowina Curry, oraz Goan Fish Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej patelni nonstick, gotować suszone chiles, kokos, kolendra i kminek na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelnią, aż kokosowy zaczyna brązowieć, 1 minuta; przenieść do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać imbir, czosnek, tamarynd i 1/2 szklanki wody i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
W tej samej patelni, rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj cebulę i jalapeos i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż cebula jest złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać puree i doprowadzić do wrzenia.
6
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając kilka razy, aż tylko biały w całym, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z octem. Doprawić solą i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn