Glogg
Glogg wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 318 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kardamonu, brandy, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Glögg, Glögg, oraz Glögg.
Instrukcje
Wlać wino do dużego garnka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Skórkę pomarańczową, laski cynamonu, kardamon i goździki owinąć w gazę, zawiązać sznurkiem kuchennym i włożyć do garnka.
Niech gotować przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj migdały i rodzynki i gotuj jeszcze przez 15 minut.
Nad garnkiem ułożyć grill z drutu i przykryć kostkami cukru. Powoli polewaj brandy, upewniając się, że całkowicie nasycisz cukier. Świeć cukrem zapałką i niech płonie. Gdy cukier stopi się, przykryj garnek pokrywką, aby ugasić płomień.
Wymieszać i wyjąć torebkę przypraw.
Podawać na gorąco w filiżankach z kilkoma migdałami i rodzynkami.