Gina ' s Spicy Corn Chowder
Gina ' s Spicy Corn Chowder wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 696 kalorii, 19g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, gruby bekon, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna Zupa Kukurydziana, Pikantna zupa kukurydziana i Krab, oraz Pikantna Zupa Kukurydziana Z Grilla.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu, podsmażyć boczek, aż chrupiące i rumiane, a tłuszcz jest renderowany. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na ręcznik papierowy i zarezerwować. Na patelni powinno być około 4 łyżek tłuszczu z boczku.
Dodaj cebulę i czerwoną paprykę na patelnię.
Saute do miękkości i półprzezroczyste, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj jalapeno i czosnek i saute aż pachnące, o 1 minuta. Wymieszać z mąką, aż do całkowitego połączenia. Gotować mąkę, aż osiągnie lekki blond kolor, około 1 minuty. Wymieszać bulion z kurczaka i ziemniaki i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut; ziemniaki staną się miękkie.
Dodaj śmietanę, kukurydzę, cayenne i liść laurowy. Dusić jeszcze 15 minut.
Wlać do miski i udekorować zarezerwowanym boczkiem.