Giganci
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich bezglutenowych, bezmlecznych i lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, Gigantes może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 8 g białka i 10 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, liście pietruszki, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 5 minut. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 76%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gigantes plaki, Gigantes plaki i Pieczona fasola Gigantes.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Dodaj fasolę do garnka z wystarczającą ilością zimnej wody, aby dobrze ją przykryła. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż będzie miękka, ale nie do końca ugotowana, około 50 do 80 minut, w zależności od fasoli.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu w holenderskim piekarniku.
Dodać cebulę i smażyć do miękkości.
Dodaj czosnek i smaż przez 30 sekund.
Dodaj pomidory i ich płyn, 2 szklanki wody, miód, goździki, sól i pieprz i gotuj delikatnie przez 20 do 30 minut lub do momentu, aż zacznie gęstnieć. Wymieszaj natkę pietruszki i zdejmij z ognia.
Fasolę włożyć do naczynia żaroodpornego, wylać na nią masę pomidorową, wymieszać i równomiernie rozprowadzić.
Piec 1 1/2 do 2 godzin lub do momentu, aż fasola będzie miękka. (Sprawdzaj potrawę w trakcie gotowania i w razie potrzeby dolej niewielką ilość wrzącej wody.) Potrawa będzie wyglądać chrupiąca z wierzchu.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut przed podaniem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.