Genoise z nadzieniem owocowo-śmietanowym
Potrzebujesz wegetariańskiego dodatku lakto ovo? Genoise z nadzieniem owocowo-śmietanowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 osobom. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, masło, ekstrakt z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 15% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Ciasto Genoise z nadzieniem z jeżyn i bezą włoską, pysznym nadzieniem kremowym lub dipem owocowym! oraz Tarty owocowe z ciasta francuskiego z nadzieniem kremowym z ricotty są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Linia druga nasmarowana 9-calowa. okrągłe formy do pieczenia wyłożyć woskowanym papierem i natłuścić papier; odłożyć na bok. W dużej żaroodpornej misce połącz jajka i cukier; umieścić nad dużym rondlem wypełnionym 1-2 calami wrzącej wody.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 110°, około 8-10 minut.
Zdejmij z ognia; dodać skórkę i ekstrakt z cytryny. Mikserem ręcznym ubijaj na wysokich obrotach, aż mieszanina nabierze cytrynowego koloru i ponad dwukrotnie zwiększy objętość. Dodawaj mąkę, po 1/4 szklanki na raz. Delikatnie wymieszaj z masłem.
Rozłóż na przygotowanych foremkach.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
W małej misce połącz wrzącą wodę i cukier; mieszać, aż cukier się rozpuści. Zamieszać zimną wodą i ekstrahować. Za pomocą widelca równomiernie wykonaj otwory o głębokości 1/2 cala w każdym cieście. Na powierzchnię ciasta wyłóż łyżką syrop cukrowy.
W małej misce ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
W razie potrzeby dodać cukier i wanilię; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Połóż jedno ciasto na półmisku; posmarować połową bitej śmietany i ułożyć połowę jagód. Powtórz warstwy. Przechowywać w lodówce.