Garnek z glinką z kurczakiem i imbirem

Garnek z glinką z kurczakiem i imbirem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj garnka z kurczakiem i imbirem. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz Tajskie chiles, cebulę, sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gliniany Garnek Imbir Kurczak, Chiński kurczak bez gliny z soją i imbirem, oraz Ugotuj książkę: Glinka-garnek imbir wieprzowina z figami i marynowanym koprem włoskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić brązowy cukier i wodę w dużym glinianym garnku lub holenderskim piekarniku z ciasną pokrywką na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia; dodać imbir, czosnek, sos sojowy, sos rybny, sok z limonki, anyż, i chiles; i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać kawałki kurczaka i włączyć do płaszcz w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, lub przykryć i marynować w lodówce do 24 godzin.Jeśli są przykryte, odkryć garnek i umieścić go na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać bulion z kurczaka i cebulę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Wyjąć kurczaka na talerz. Zwiększyć ogień do średniego i dusić energicznie, aż sos lekko ciemnieje w kolorze i zmniejszył się o około jedną trzecią, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Udekoruj kurczaka kolendrą i podawaj z sosem i ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn