Garlicky duszone kury kornwalijskie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1006 kalorii, 64G białka, oraz 70 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz cebulę, sól i pieprz, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 52 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Garlicky Dusił Kury Kornwalijskie, Glazurowane kury kornwalijskie z Garlicky Radicchio, oraz Kury Kornwalijskie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Przygotować kury: w mini maszynce, pulse czosnek i 1 łyżeczka soli do pasty. Za pomocą palców zrób kieszeń między mięsem a skórą każdej kury. Połowę pasty czosnkowej przełożyć między skórę a miąższ kur, równomiernie przykrywając, przesuwając pastę wzdłuż miąższu od zewnątrz. Obie kury natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą i odrobiną pieprzu. Skrzyżuj nogi każdej kury i zwiąż ją sznurkiem kuchennym. Odstawić i pozostawić do temperatury pokojowej na około godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa
Kury Kornwalijskie
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Pieprz
Sól
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Sznurek Kuchenny
3
W naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić obie kury, wymieszać pozostałe pasty czosnkowe, papryka, cebula, pieprz cayenne, papryka, szczypta soli i mielenia lub 2 pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Pasta Czosnkowa
Papryka
Papryka
Cebula
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Na patelni umieścić przygotowane kury na wierzchu warzyw i powoli wlać 2 szklanki wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Umieść w piekarniku i gotuj, aż temperatura osiągnie 160 stopni F między nogą a ciałem kury po przetestowaniu za pomocą termometru natychmiastowego odczytu, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
6
Kury wyjąć z piekarnika i wyjąć z patelni na talerz. Przykryj lekko folią aluminiową, aby utrzymać je w cieple podczas przygotowywania sosu. W średniej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
7
Dodać warzywa z naczynia do pieczenia i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Mąkę ubić energicznie, aż połączy się z całą zawartością patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
9
Dodaj wino i niech zmniejszyć. Weź łyk wina dla siebie, ciężko pracowałeś. Wymieszać pozostałą 1 szklankę wywaru z kurczaka. Smak i doprawić solą i pieprzem, a następnie gotować, aż sos zgęstnieje do konsystencji sosu, o 5 Więcej minut. Aby służyć, usuń folię aluminiową z kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
SOS
SOS
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
10
Usuń Sznurek i przeciąć ptaki na pół.
11
Polać sosem na wierzch i udekorować posiekaną natką pietruszki.