Garlicky Dusił Kury Kornwalijskie

Garlicky Dusił Kury Kornwalijskie
Garlicky duszone kury kornwalijskie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1006 kalorii, 64G białka, oraz 70 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz cebulę, sól i pieprz, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 52 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Garlicky Dusił Kury Kornwalijskie, Glazurowane kury kornwalijskie z Garlicky Radicchio, oraz Kury Kornwalijskie są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przygotować kury: w mini maszynce, pulse czosnek i 1 łyżeczka soli do pasty. Za pomocą palców zrób kieszeń między mięsem a skórą każdej kury. Połowę pasty czosnkowej przełożyć między skórę a miąższ kur, równomiernie przykrywając, przesuwając pastę wzdłuż miąższu od zewnątrz. Obie kury natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą i odrobiną pieprzu. Skrzyżuj nogi każdej kury i zwiąż ją sznurkiem kuchennym. Odstawić i pozostawić do temperatury pokojowej na około godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
3
W naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić obie kury, wymieszać pozostałe pasty czosnkowe, papryka, cebula, pieprz cayenne, papryka, szczypta soli i mielenia lub 2 pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
PaprykaPapryka
PaprykaPapryka
CebulaCebula
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Na patelni umieścić przygotowane kury na wierzchu warzyw i powoli wlać 2 szklanki wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść w piekarniku i gotuj, aż temperatura osiągnie 160 stopni F między nogą a ciałem kury po przetestowaniu za pomocą termometru natychmiastowego odczytu, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Kury wyjąć z piekarnika i wyjąć z patelni na talerz. Przykryj lekko folią aluminiową, aby utrzymać je w cieple podczas przygotowywania sosu. W średniej patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Dodać warzywa z naczynia do pieczenia i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Mąkę ubić energicznie, aż połączy się z całą zawartością patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
9
Dodaj wino i niech zmniejszyć. Weź łyk wina dla siebie, ciężko pracowałeś. Wymieszać pozostałą 1 szklankę wywaru z kurczaka. Smak i doprawić solą i pieprzem, a następnie gotować, aż sos zgęstnieje do konsystencji sosu, o 5 Więcej minut. Aby służyć, usuń folię aluminiową z kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
SOSSOS
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Usuń Sznurek i przeciąć ptaki na pół.
11
Polać sosem na wierzch i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn