Garlic & prosciutto warkocz
Warkocz czosnkowy i prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1084 kalorie, 37g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka mąki chlebowej Spichlerz, sól, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Warkocz z kiełbasą, Plecionka serowo-cebulowa, oraz Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą Prosciutto i grzankami Rozmarynowo-czosnkowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszać wybór brązowej mąki z białym, drożdże i sól w dużej misce do mieszania. Włożyć masło i wcierać w mąkę.
Wymieszać z rozgniecionym czosnkiem. Zanurz się w środku mąki i wlej prawie 300 ml ciepłej (chłodnej, a nie gorącej) wody, okrągłym ostrzem noża. Następnie wymieszać wystarczającą ilość pozostałej wody i trochę więcej w razie potrzeby, aby zebrać suche kawałki na dnie miski i aż mieszanina połączy się jako miękkie, niezbyt lepkie ciasto. Zbierz go w piłkę rękami.
Wyłożyć ciasto na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 8-10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne, dodając tylko minimum dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu ciasta.
Umieść kulkę ciasta na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Przykryć odwróconą, czystą, dużą szklaną miską i pozostawić na 45 minut - 1 godz. lub do podwojenia rozmiaru i odczucia lekkości i sprężystości. Czas zależy od ciepła w pomieszczeniu.
Odbić ciasto lekko ugniatając tylko 3-4 razy. Chcesz tylko wybić duże pęcherzyki powietrza, więc zbyt duża obsługa straci lekkość ciasta. Kształt w piłkę. Przykryć szklaną miską i pozostawić na 15 minut.
Kształt poprzez cięcie piłki na 6 równych kawałków.
Zwiń każdy z rękami w kształt kiełbasy 30-35cm, który jest pulchny w środku i zwęża się na każdym końcu. Dla każdego warkocza, położyć 2 kiełbasy ciasta przed sobą jak X, a następnie położyć drugi kawałek wzdłuż środka X i rozrzucić na kilka plastrów proscuitto. Zacznij warkoczyć od środka w dół, od lewej do prawej, od prawej do lewej itd. Kiedy dotrzesz do końca, ostrożnie obróć warkocz i zakończ warkocz, ponownie zaczynając od środka. Naciśnij stożkowe końce razem, aby uszczelnić, a następnie ułożyć każdy na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Włóż resztę proscuitto do fałd każdego warkocza. Przykryć czystym ręcznikiem. Pozostaw na 40-45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Umieść palnik w dolnej części piekarnika 20 minut przed gotowym do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Wstawić podniesiony chleb do piekarnika, ostrożnie wlać około 250 ml zimnej wody do puszki do pieczenia (będzie syczeć i stworzyć wybuch pary, aby uzyskać chrupiącą skórkę), a następnie obniżyć ciepło do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez 25 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu. Jeśli dotkniesz pod spodem bochenka, jeśli powinno być twarde i brzmi pusto. Zakończyć szczotkując roztrzepanym jajkiem.