Galette Karmelowo-Jabłkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj karmelowo-jabłkowego Galette. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz karmelową polewę, białko jaja, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 46 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Karmelowe jabłko i Brie Galette, Imbir Karmel Jabłko Galette, oraz Czekolada I Karmel Szarlotka Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia; wyłożyć papierem w sprayu do gotowania.
Rozwałkuj ciasto w 13-calowe koło na przygotowanym pergaminie.
Połącz jabłka i następne 6 składników w dużej misce; dobrze Wrzuć.
Umieść mieszankę jabłek na środku ciasta, pozostawiając 3-calową granicę(jabłka będą ułożone wysoko na cieście). Zagnij krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo mieszankę jabłkową).
Połącz wodę z białkiem jajka, wyszczotkuj brzegi ciasta i posyp galette cukrem turbinado.
Piec w 425 przez 25 minut lub do złotego koloru (nadzienie może lekko wyciekać podczas gotowania).
Skropić polewą karmelową i podawać na ciepło.