Galaretka z rabarbarem i kremem

Galaretka z rabarbarem i kremem
Jeśli masz o 40 minut do wydania w kuchni, galaretka z rabarbarem i kremem może być ogromnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 221 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako dość droga przyprawa. Ten przepis z BBC Good Food wymaga trochę oleju słonecznikowego, wanilii, żółtek i liści żelatyny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, Rabarbar i krem, oraz Galaretka Rabarbarowa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Bardzo lekko posmaruj 1-litrową galaretkę olejem, a następnie wykonaj warstwę rabarbaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Na patelni z 250 ml wody umieścić rabarbar i cukier, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut, aż rabarbar będzie naprawdę miękki, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Umieścić żelatynę w małej misce z bardzo zimnej wody, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wyłóż duże sito z muślinem lub ściereczką J, umieść na misce i wlej płyn rabarbarowy, a następnie pozostaw do kapania. Gdy cała ciecz kapie, odstaw sok na patelnię na małym ogniu. Jeśli twój sok z rabarbaru nie jest bardzo Różowy, możesz dodać kroplę barwnika spożywczego. Po zmięknięciu wyjąć żelatynę z wody i wycisnąć nadmiar, następnie dodać do ciepłego soku z rabarbaru, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Połowę płynu z rabarbarem wlać do formy z galaretką i wstawić do lodówki na 3 godziny. Pozostały sok rabarbarowy pozostawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
6
Tymczasem zrób warstwę kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
7
Na patelnię włożyć mleko, śmietanę, waniliowy strąk i nasiona, podgrzać delikatnie, aż się ugotuje, a następnie zdjąć z ognia. Żelatynę namoczyć w misce z bardzo zimną wodą. W dużej misce, ubić cukier, żółtka i budyń w proszku, aż będzie gładka i blada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Wlać rozgrzane mleko, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Wlać gorącą mieszaninę do patelni i podgrzewać delikatnie, aż lekko zgęstnieje, a następnie usunąć z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Z wody wyjąć liście żelatyny, wycisnąć nadmiar płynu, dodać do kremu i dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
11
Po ustawieniu pierwszej warstwy galaretki zalej połowę schłodzonej warstwy kremu. Schłodzić przez kolejne 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
12
Powtórz proces z pozostałą galaretką, upewniając się, że każda warstwa jest dobrze ustawiona przed dodaniem następnej. Jeśli galaretka zacznie ustawiać się w temperaturze pokojowej, możesz podgrzać ją bardzo delikatnie na płycie kuchennej, tylko upewnij się, że nie zagotuje się, ponieważ powstrzyma to żelatynę przed ustawieniem. Gdy galaretka ma swój całkowity czas wiązania, złagodzić krawędzie z dala palcami, a następnie skręcić na talerzu (może trzeba dać trochę potrząsnąć, aby usunąć galaretkę) i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDipyPasty kanapkowe
OkazjeWiosenne
Magazyn