Galaretka z rabarbarem i kremem
Jeśli masz o 40 minut do wydania w kuchni, galaretka z rabarbarem i kremem może być ogromnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 221 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako dość droga przyprawa. Ten przepis z BBC Good Food wymaga trochę oleju słonecznikowego, wanilii, żółtek i liści żelatyny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, Rabarbar i krem, oraz Galaretka Rabarbarowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Bardzo lekko posmaruj 1-litrową galaretkę olejem, a następnie wykonaj warstwę rabarbaru.
Na patelni z 250 ml wody umieścić rabarbar i cukier, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut, aż rabarbar będzie naprawdę miękki, a następnie zdjąć z ognia.
Umieścić żelatynę w małej misce z bardzo zimnej wody, aby zmiękczyć.
Wyłóż duże sito z muślinem lub ściereczką J, umieść na misce i wlej płyn rabarbarowy, a następnie pozostaw do kapania. Gdy cała ciecz kapie, odstaw sok na patelnię na małym ogniu. Jeśli twój sok z rabarbaru nie jest bardzo Różowy, możesz dodać kroplę barwnika spożywczego. Po zmięknięciu wyjąć żelatynę z wody i wycisnąć nadmiar, następnie dodać do ciepłego soku z rabarbaru, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Połowę płynu z rabarbarem wlać do formy z galaretką i wstawić do lodówki na 3 godziny. Pozostały sok rabarbarowy pozostawić w temperaturze pokojowej.
Tymczasem zrób warstwę kremu.
Na patelnię włożyć mleko, śmietanę, waniliowy strąk i nasiona, podgrzać delikatnie, aż się ugotuje, a następnie zdjąć z ognia. Żelatynę namoczyć w misce z bardzo zimną wodą. W dużej misce, ubić cukier, żółtka i budyń w proszku, aż będzie gładka i blada.
Wlać rozgrzane mleko, ubijając do połączenia.
Wlać gorącą mieszaninę do patelni i podgrzewać delikatnie, aż lekko zgęstnieje, a następnie usunąć z ognia.
Z wody wyjąć liście żelatyny, wycisnąć nadmiar płynu, dodać do kremu i dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
Po ustawieniu pierwszej warstwy galaretki zalej połowę schłodzonej warstwy kremu. Schłodzić przez kolejne 3 godziny.
Powtórz proces z pozostałą galaretką, upewniając się, że każda warstwa jest dobrze ustawiona przed dodaniem następnej. Jeśli galaretka zacznie ustawiać się w temperaturze pokojowej, możesz podgrzać ją bardzo delikatnie na płycie kuchennej, tylko upewnij się, że nie zagotuje się, ponieważ powstrzyma to żelatynę przed ustawieniem. Gdy galaretka ma swój całkowity czas wiązania, złagodzić krawędzie z dala palcami, a następnie skręcić na talerzu (może trzeba dać trochę potrząsnąć, aby usunąć galaretkę) i służyć.