Galaretka z rabarbarem i kremem

Galaretka z rabarbarem i kremem
Jeśli masz o 40 minut do wydania w kuchni, galaretka z rabarbarem i kremem może być ogromnym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 221 smakoszy i kucharzy. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako dość droga przyprawa. Ten przepis z BBC Good Food wymaga trochę oleju słonecznikowego, wanilii, żółtek i liści żelatyny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, Rabarbar i krem, oraz Galaretka Rabarbarowa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Bardzo lekko posmaruj 1-litrową galaretkę olejem, a następnie wykonaj warstwę rabarbaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Na patelni z 250 ml wody umieścić rabarbar i cukier, przykryć pokrywką i gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut, aż rabarbar będzie naprawdę miękki, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Umieścić żelatynę w małej misce z bardzo zimnej wody, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wyłóż duże sito z muślinem lub ściereczką J, umieść na misce i wlej płyn rabarbarowy, a następnie pozostaw do kapania. Gdy cała ciecz kapie, odstaw sok na patelnię na małym ogniu. Jeśli twój sok z rabarbaru nie jest bardzo Różowy, możesz dodać kroplę barwnika spożywczego. Po zmięknięciu wyjąć żelatynę z wody i wycisnąć nadmiar, następnie dodać do ciepłego soku z rabarbaru, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Połowę płynu z rabarbarem wlać do formy z galaretką i wstawić do lodówki na 3 godziny. Pozostały sok rabarbarowy pozostawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
6
Tymczasem zrób warstwę kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
7
Na patelnię włożyć mleko, śmietanę, waniliowy strąk i nasiona, podgrzać delikatnie, aż się ugotuje, a następnie zdjąć z ognia. Żelatynę namoczyć w misce z bardzo zimną wodą. W dużej misce, ubić cukier, żółtka i budyń w proszku, aż będzie gładka i blada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puder BudyniowyPuder Budyniowy
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wlać rozgrzane mleko, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Wlać gorącą mieszaninę do patelni i podgrzewać delikatnie, aż lekko zgęstnieje, a następnie usunąć z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Z wody wyjąć liście żelatyny, wycisnąć nadmiar płynu, dodać do kremu i dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Po ustawieniu pierwszej warstwy galaretki zalej połowę schłodzonej warstwy kremu. Schłodzić przez kolejne 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
12
Powtórz proces z pozostałą galaretką, upewniając się, że każda warstwa jest dobrze ustawiona przed dodaniem następnej. Jeśli galaretka zacznie ustawiać się w temperaturze pokojowej, możesz podgrzać ją bardzo delikatnie na płycie kuchennej, tylko upewnij się, że nie zagotuje się, ponieważ powstrzyma to żelatynę przed ustawieniem. Gdy galaretka ma swój całkowity czas wiązania, złagodzić krawędzie z dala palcami, a następnie skręcić na talerzu (może trzeba dać trochę potrząsnąć, aby usunąć galaretkę) i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDipyPasty kanapkowe
OkazjeWiosenne
Magazyn