Galaretka Z Pigwy
Galaretka z pigwy może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Ten przepis służy 40 i kosztuje $1.18 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś wystarczającą ilość cukru, aby dodać prawie szklankę cukru, wodę, pigwę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 271 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Kid Pleasin ' smażony kurczak i galaretka z pigwy nad makaronem i serem i puree ziemniaczanym, Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy, oraz Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia.
Instrukcje
1 umieść kawałki pigwy w dużym pojemniku z grubym dnem i dodaj wodę (jeśli patrzysz na to, włóż wystarczającą ilość wody, aby pokryć kawałki pigwy o około cal.)2 doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 45 minut do godziny, aż kawałki pigwy będą miękkie.Masując pulp3 maserem ziemniaczanym, rozgnieść pigwę do konsystencji lekko płynnego musu jabłkowego.
W razie potrzeby dodaj więcej wody. Jeśli zacieru jest zbyt gęsty, nie dostaniesz wystarczająco dużo soku z niego.George testuje konsystencję pulpy pigwowej
Przecedzić sok z miąższu sernikiem4 aby odcedzić sok z miąższu, umieść metalowy sitko na garnku. Zasłona 2 warstwy gazę nad sitkiem. (Można pominąć gazę, jeśli używasz drobnego Sitka siatkowego). Miąższ wrzucić do gazetki. Może być konieczne ustawienie dwóch filtrów w ten sposób.
Odstawić miąższ na 3 do 4 godzin. Jeśli nie otrzymujesz wystarczającej ilości soku z miąższu, być może będziesz musiał wymieszać więcej wody z zacierem.Obserwując termometr5 odmierz ilość soku. Powinno być około 4 do 5 filiżanek.
Wlać do garnka o grubym dnie na kuchence i doprowadzić do wrzenia. Odmierz cukier-trochę mniej niż filiżanka na każdą filiżankę soku.
Do soku dodać cukier. 6 doprowadzić do wrzenia, początkowo stale mieszając, aż cukier się rozpuści, aby cukier nie przyklejał się do dna patelni. Włóż termometr do monitorowania temperatury galaretki.Jak wygląda sok zanim się ugotuje
Odtłuszczanie piany 7 gdy galaretka gotuje, odtłuść pianę, która wychodzi na powierzchnię za pomocą łyżki.8 ponieważ galaretka się gotuje, w oddzielnej patelni roztopić trochę parafinowego wosku do uszczelnienia i wysterylizować słoiki do konserw.9 gdy temperatura wzrośnie powyżej temperatury wrzenia wody (212°F), zauważysz, że konsystencja galaretki / soku zaczyna się zmieniać. Gdy temperatura jest około 8 stopni wyższa niż temperatura wrzenia na wysokości (w dowolnym miejscu od 104° do222 na poziomie morza) galaretka jest gotowa do wlania do słoików. Po lewej: galaretka jest zbyt ciekła. Po prawej: galaretka marszczy się po naciśnięciu, co oznacza, że jest gotowa.Należy pamiętać, że Termometry candy nie zawsze są najbardziej wiarygodnymi wskaźnikami tego, czy galaretka jest zrobiona. Innym sposobem testowania jest umieszczenie połowy łyżeczki galaretki na schłodzonym (w zamrażarce) talerzu. Pozostaw galaretkę do ostygnięcia na kilka sekund, a następnie naciśnij ją opuszkiem palca. Jeśli się zmarszczy, jest gotowy.Gotowanie
Prawie wykonaj10 istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw. Można je uruchomić przez krótki cykl na zmywarce. Możesz umieścić je w dużym garnku (12 quart) wody na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut. Lub możesz wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.11 użyj dużej chochli, aby wlać galaretkę do wysterylizowanych słoików do 5/8 cala od górnej krawędzi słoika.
Wlać wystarczającą ilość stopionej parafiny, aby dodać 1/4 cala warstwy wosku. Parafina unosi się na górę, ostygnie i utwardzi, tworząc uszczelnienie nad galaretką, gdy się ochłodzi. (Jeśli nie używasz parafin, użyj słoików konserwowych z pokrywkami konserwowymi. Sterylizuj pokrywki, pozwalając im usiąść na kilka minut w przegotowanej gorącej wodzie. Usłyszysz trzaskający hałas, gdy uszczelka próżniowa powstaje jako słoiki z galaretką.) Uszczelnienie parafiną