Frytownica Południowa
Frytownica smażona na południu to bez nabiału przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 791 kalorii, 42g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Za 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów Południowego jedzenia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wystarczy mieszanka pieprzu, mąki, oleju roślinnego i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Południowe Smażone Jabłka, Southern Fried Chicken, oraz Południowy Smażony Sum.
Instrukcje
Umieść kurczaka w 13-calowym. x 9-w. danie. W małej misce ubij jajko; dodaj olej, czosnek i przyprawy.
Polej kurczaka, obracając kawałki, aby dobrze się pokryły. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, 1-1 / 2 łyżeczki soli i pieprzu.
Odcedź kurczaka, odrzucając marynatę.
Dodaj kurczaka, po kilka sztuk na raz, do mieszanki mąki. Uszczelnij torbę i wrzuć do płaszcza.
Rozgrzej olej na dużej patelni lub holenderskim piekarniku lub na średnim ogniu. Brązowy kurczak ze wszystkich stron.
Posyp pozostałą solą. Przykryj; zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj przez 30-40 minut lub do momentu, gdy soki będą klarowne.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Dymne aromaty prowadzą do podniebienia, które jest niesamowicie jedwabiste, słone i wyraziste; kwiat wiśni i piargi w ultra hi-def; delikatne szczypanie chilijskiej nici na wykończeniu nie przeszkadza w chłodnej, przewiewnej złożoności. Nie pamiętam lepszego rocznika tego wina.