Fritto Misto z koprem włoskim i cytrynami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 354 kalorie, 25g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka skrobi kukurydzianej, krewetki, filet z dorsza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Fritto Misto, Fritto Misto, oraz Fritto Misto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku rozgrzać 3 cale oleju roślinnego do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
W średniej misce ubij 1 szklankę mąki ze skrobią kukurydzianą, proszkiem do pieczenia, 1 łyżeczką soli koszernej i szczyptą czarnego pieprzu.
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ubij wodę sodową, aby zrobić cienkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Odstawić ciasto na 5 minut.
5
Umieścić pozostałe 1 1/2 szklanki mąki w misce. Doprawić krewetki, dorsza, kalmary, koper włoski i plastry cytryny solą i czarnym pieprzem. Pył z mąką. Zanurz je w cieście w partiach, zeskrobując część nadmiaru z boku miski i smaż je partiami w gorącym oleju, aż lekko złocisty i chrupiący, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Skórki Z Cytryny
Kałamarnica
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odcedzić fritto misto na ręcznikach papierowych i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Przełożyć na duży talerz, posypać natką pietruszki i podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)